onsdag 7 augusti 2019

Vår egen lilla hemlighet (Hagfros #4) av Ninni Schulman

VÃ¥r egen lilla hemlighet (pocket)


Jag vet att hon är död. Jag känner det på mig.
Vår egen lilla hemlighet är fjärde delen i Ninni Schulmans populära Hagforsserie. Oavlåtligt spännande kriminalromaner om en verklighet som de flesta känner igen sig i, långt från storstäderna och idylliska semesterparadis. En kväll i april kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem från sitt arbete och hennes make anmäler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad på sitt jobb och fruktar det värsta.Dagen därpå hittas Anna-Karins bil övergiven vid vägkanten några mil utanför Hagfors. Polisen hittar spår av blod i bilen och man misstänker att hon har utsatts för ett brott. Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men när man börjar skrapa på den prydliga ytan upptäcker man att hon har många hemligheter. Kan de ha lett till hennes försvinnande?Vår egen lilla hemlighet är en kriminalroman om makt, utsatthet och om det fruktansvärda som kan ske bakom lyckta dörrar. Och precis som i de tidigare böckerna får vi följa journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Det var ett tag sen jag läste en bok ur Hagfors-serien men nu  blev det av och det var en bra berättelse Schulman har skrivit ihop. Sen kan jag säga att vissa karaktärers berättelser var mer intressantare än andra, speciellt en gjorde att jag ibland fortsatte läsa bara för att få reda på mera.
Kunde ibland tycka att det var lite väl hoppigt mellan karaktärerna, det var korta avsnitt och så hoppade berättelsen till en annan karkatärs berättelse.
Jag ser nu framemot att läsa mer deckare ur denna serie.

Den bok ingår även i Kaosutmaningen #8 - en bok som utspelar sig i Värmland.

3 kommentarer:

  1. Jag tänker också använda en av Ninni Schulmans böcker till punkt 4 i Kaosutmaningen :D

    SvaraRadera