tisdag 18 december 2018

Dvalan av Camilla Grebe

Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son. Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma – den frireligiösa Pernilla – handgripligen ska försöka hjälpa honom att få ordning på sitt liv. Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Han utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas.Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne som är bosatt i Ormberg.Camilla Grebes Dvalan är en skrämmande och andlöst spännande berättelse om en samtid präglad av narcissism och gränslöshet. Men det är också en skildring av kärlek stark nog att övervinna mörkret.Dvalan är en fristående fortsättning på Husdjuret (som utsågs till bästa svenska kriminalroman 2017 av Svenska deckarakademin och 2018 belönades med Glasnyckeln för bästa skandinaviska dito) och Älskaren från huvudkontoret (2015).
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Har under årets gång läst både de andra två delarna i Grebes deckarserie tillsammans med Evelina, så givetvis ville vi läsa denna tillsammans också. Är inte så förtjust i första delen av boken tyvärr, förstår inte vart Camilla vill komma, men sen så händer något i handlingen som verkligen ger ett spännande och underhållande slut. Ser nu framemot nästa del i denna serie.

En sak jag ser som ett plus är att Grebe är duktig att få en att fastna för hennes karaktärer och därmed ger drivet att man vill veta vad som händer med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar