söndag 12 juni 2016

Bokbloggsjerka 10-13 juni

Nu har vi klarat av student firande i två dagar här, eller ska jag säga tre. På fredag tog äldste sonen studenten men i en annan stad än i hemkommunen så vi hade student kalas igår. Men fick så mycket mat kvar, så vi bjöd makens bror med familj, och hans frus familj, som vi umgås med som inte kunde komma igår. Så nu äntligen är firande över för denna student. Men har ju två söner till men som tur är det några år kvar, de gick ut sjuan och fyran i fredags.

De andra inläggen som har kommit i helgen har varit schemalagda men hann ju inte med jerkan i fredags men nu kommer den.

Annikas jerka för veckan kommer från Mia och hon undrar om vad vi tycker om att förlag skickar ut e-böcker och PDF.-filer i stället för fysiska böcker som recensions exemplar.

Jag har alltid gillat fysiska böcker hellre, men har läst en handfull böcker i e-böcker format aldrig i PDF, och gillar det inte så mycket. Har ingen läsplatta så jag läser på surfplattan eller på datorn och det är lite jobbigt. Det tar emot väljer hellre att läsa en fysisk bok även om jag har en e-bok på gång. Så recensionen dröjer nog längre om jag skulle få e-böcker i recensions exemplar. Men om det är en bok jag är intresserad av och förlaget bara ger en e-bok så visst kan jag tänka mig att ta emot den och läsa den.

Sen kan man undra varför det verkar som en del får fysiska böcker fast förlagen säger att bokbloggare bara få e-böcker????

4 kommentarer:

 1. Jag föredrar också fysiska böcker!

  SvaraRadera
 2. Pappersformat är det som gäller för mig också!

  SvaraRadera
 3. Jag håller nog med lite då du säger att en e-bok kan få vänta längre än en pappersbok.

  SvaraRadera
 4. E-böcker läser jag i stort sett bara vid speciella tillfällen (även om jag försöker vänja mig), som vid resor och liknande. De är en läsplatta perfekt.

  SvaraRadera