onsdag 29 juni 2016

Den mörkaste hemligheten av Alex Marwood

När den treåriga flickan Coco – tvilling till identiska systern Ruby – försvinner under sin pappas femtioårsfest, väcker fallet en enorm uppståndelse i medierna. Flickans föräldrar är rika och har stort inflytande, liksom de vänner som samlats i det lyxiga sommarhuset vid havet.
Vad hände egentligen den där ödesdigra kvällen?
Handlingen sträcker sig över två helger. Den första är den då Coco försvinner. Den andra den då de mörkaste av hemligheter till sist ska komma att avslöjas…
Den mörkaste hemligheten är en tät och känsloladdad psykologisk thriller – omöjlig att lägga ifrån sig – av författaren till succén Onda flickor.

Bild och text hämtad från Mordenistas hemsida.

Detta är ett recessions exemplar från Mordenista.

Jag gillade Onda flickor så när jag började läsa denna trodde jag att jag skulle fastna i handlingen och att det skulle bli en bladvändare som Onda flickor blev. Men denna var lite trögare i handlingen, det tar ca halva boken innan jag har fastnat och vill läsa för att få reda på vad som hände helgen då Coco försvann. Sen är det lite uppenbart i slutet vad som hänt, men men det var en sista vändning i historien på de två sista sidorna som jag inte hade förväntat mig, så den överraskade mig ändå till slut. Kul med dubbel handling där vartannat kapitel utspelar sig vid försvinnandet och i nutid, Även om jag inte fastnade med en gång så rekommenderar jag ändå att läsa den.

Detta är bok 2 av 25 i Mias bokhörnas sommarläsningstävling.

1 kommentar:

  1. Jag har inte läst något av författaren men är nyfiken på hans tidigare :)

    SvaraRadera