fredag 3 juni 2016

Katter & döttrar, de komer inte alltdi när man ropar av Helen Brown

En del säger att ens förra katt väljer vem som blir ens nya katt. Om det stämmer, vad tänkte vår älskade Cleo när hon skickade en sådan galen katt som Jonah till oss? 

Jonah, den lilla katten med den stora personligheten, dyker upp i Helen Browns liv kort efter att hon har blivit diagnostiserad med bröstcancer.

Samtidigt håller hon på att avsluta sin förra bok, Katten Cleo, och planera sin sons bröllop. Mitt i allt detta märker Helen att hennes dotter planerar genomföra en andlig resa till ett krigshärjat Sri Lanka. Katten Jonah visar sig vara minst lika egensinnig då dottern flyttar till ett buddhistiskt kloster rymmer Jonah hemifrån.

Katter och döttrar berättar Helen öppenhjärtigt om kampen mot cancer, om moderskärlek och om hur stor skillnad en liten katt kan göra.

Helen Brown växte upp på Nya Zeeland och utbildade sig till journalist. Hennes första roman hade just blivit publicerad när en av hennes två söner omkom i en trafikolycka, en tragedi som Helen skildrade i den älskade boken Katten Cleo som också blev hennes stora genombrott. 
Text hämtad från Bokus

Läste Helen Browns första bok om hennes katt Cléo och hur hon kom in i familjen vid en tuff tid, då familjen hade förlorat sin ena son i en bilolycka. Och hur Cléo läker hela familjen och de kan gå vidare. Här får vi möta familjen i gen först utan katt och sen med den nya katten Noah. Som verkligen är en egen personlighet precis som Cléo var. Men det handlar inte bara om katterna i de här böckerna utan hur familjen kan repa sig och behålla en god gemenskap genom både sorg, sjukdomar och allt annat hemskt. Helt klart läsvärda är de bägge böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar