onsdag 22 juni 2016

Kulturkolla Sommarplåga

Kulturkollos veckans utmaning handlar om Plågsamma sommarförmågor

Den första går ut på att presentera en sommarplåga från ditt förflutna och berätta om ditt förhållande till låten (kan vara hatkärlek, kan vara enbart plågsamt eller du kanske har ett fantastiskt sommarminne till låten).
Här finns det så många att nämna tec Hej Hej Monika, A La La Long, La Ketchup, Ingen vill veta var du har köpt din tröja etc men jag har en som jag inte uppfattar som en plåga egentligen och det är Sommartider med Gyllene tider, även om den är skriven och släpptes första gången 1982 (och även -89 och -95), så är det från 1987 s sommar jag minns den i samband med min student och den sommaren, tyckte den spelades hela tiden. (Fast den spelas rätt ofta ännu och kommer väl alltid att förknippas med sommaren),


Den andra handlar om att sia den närmsta framtiden. Vilken låt tror du blir 2016 års sommarplåga?
Här vet jag ingen alls, har inte lyssnat på radio på länge så jag vet inte ens vad som spelas, 

3 kommentarer:

  1. Sommartider sjungs på vår skolavslutning annars blir det protest. Det och Idas sommarvisa. Trots att de är 17 år. Plåga men i alla fall svensk kulturskatt.

    SvaraRadera
  2. Det finns ju vissa låtar som alltid spelas på sommaren, de hör liksom till. Och sommarplåga behöver inte betyda att det är en dålig låt :)

    SvaraRadera
  3. Sommartider härde till på något sätt...

    SvaraRadera