söndag 27 november 2016

Små skavanker på skönhetsalongen av Alexander McCall Smith

När Mma Ramotswe och Mma Makutsi tar sig an problemen runt en nyöppnad skönhetssalong upptäcker de att någon sprider illasinnade rykten för att driva verksamheten mot ruinens brant. 
Men om tilltaget mot skönhetssalongen är osnyggt, är kärleken mellan detektivassistent Mma Makutsi och hennes make Phuti Radiphuti desto vackrare. Paret väntar nu sitt första barn, en händelse som påverkar såväl släktingar som detektivbyråer. 

Små skavanker på skönhetssalongen är en trivsam historia om skönhetsfläckar inom familjer och knepiga arv, besvärliga fastrar och ormar under sängen, kurser för moderna män och olika sätt att tappa ansiktet. 

Alexander McCall Smith (född 1948 i Zimbabwe) bor i Edinburgh med sin hustru Elizabeth. Han har skrivit över sextio böcker och i Sverige känner vi honom främst som författaren till succéserien Damernas detektivbyrå.
Text hämtad från Bokus sida.

Jaha, då var det dags för en liten recension. Och det här blev en omläsning upptäckte jag en bit in i boken, men den är som alla andra böcker om Damernas dektektivbyrå lite mysmys att läsa, så det gjorde inte så mycket att det blev en omläsning. Jag ska försöka läsa flera för det ger mersmak medans man läser. För det är mysigt att läsa om Mma Ramotswe och alla de andra, och för det är roligt att läsa om Botswana och hur personerna lever där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar