onsdag 23 november 2016

Veckans utmaning - Italien

Veckans utmaning på Kutlurkollo denna vecka är att på något sätt skriva och tipsa om Italien på något sätt, berätta om något italienskt minne.

Och jag börjar med detta att jag alltid har velat besöka Italien, men ännu har det inte blivit av. Vart jag skulle vilja åka det är ju så många platser jag skulle vilja besöka om inte Rom som man har läst och sett mycket om i böcker och filmer, nu kommer jag dock inte riktigt på vad jag tänker på. Eller varför inte en rolig bok "Dålig karma" av David Saffer där de är i Rom en kort period och river näst intill en hel känd kyrka ( men minnet är kort och minns inte vilken men en känd en).
Eller Venedig med alla sina kanaler och få åka båt därpå och bara njuta (fast har hört att det luktar illa). Och kulturella minnen därifrån är det väl en Bond film med en båtjakt jag minns. Eller Madonnas musikvideo "Like a Virgin". Eller Donna Leons deckare om Komissarie Brunetti (har läst en del av dem men inte alla).
Om inte Pompeiji, vulkanen och staden som ödelades som har fascinerat mig sen jag var ung pga den där tv-serie dokumentären som jag såg då (och minnet är då dåligt för jag kan inte komma på vad han som höll i den hette, men kan både se och höra honom framför mig, och namnet på serien är också helt bortglömt, men minns ändå mycket av den).
En annan vacker del av Italien jag skulle vilja se är Gardsjön och Florens etc.

Trodde när jag började skriva att det skulle inte bli ett långt inlägg det här men det blev det kom på mer och mer eftersom jag skrev det.

2 kommentarer:

  1. Kommissarie Brunetti glömde jag ju bort helt och hållet!

    SvaraRadera
  2. Pompeji är ett ställe jag skulle vilja besöka!

    SvaraRadera