tisdag 29 november 2016

Tematrio resor

I Lyrans noblessers veckas tematrio eftersöks Berätta om tre böcker som innehåller någon form av resor! Så efter lite tänkande och tittande i min läsdagbok kom jag fram till denna trio.

The 100 av Kass Morgan handlar ju om resan tillbaka till jorden efter att mänskligheten har tillbringat ett par 100 år i exil uppe i rymden efter ett stort kärnkrafthaveri som drabbar hela jorden. Är även en personlig inre resa för många av personerna i boken. Har nyligen läst ut boken och förhoppningsvis kommer det en recension de närmsta dagarna.

Route 66 går till Trollhättan av Bodil Sjöström. Där huvudpersonen med sin älskade åker på roadtrip efter route 66 i USA, där den handlingen blandas med hennes minnen om sin uppväxt i Trollhättan och hur det är nu när hennes föräldrar börjar bli gamla och dementa.

En plats i solen av Liza Marklund. Där Annika Bengtsson både reser till Kanarieöarna, Spanien och Algeriet för att lösa mysteriet med den försvunna dottern till det mördade paret.

6 kommentarer:

 1. Kass Morgan låter intressant! Ser fram emot en recension.

  SvaraRadera
 2. The 100 lät spännande, kände inte till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Recension finns nu...tyvärr inte så bra bok men desto bättre TV-serie

   Radera
 3. En plats i solen har jag läst. The 100 låter ju jättespännande. Det är en serie om jag förstår saken rätt.

  SvaraRadera
 4. The 100 är en bok serie precis som du har förstått det.. min recension finns nu på bloggen... tyvärr är boken inte lika bra som TV serien.

  SvaraRadera