tisdag 26 september 2017

En väktares bekännelse av Elin Säfström

Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra.

I vanliga fall delar Tilda jobbet som stans väktare med sin mormor, men eftersom hon är i Norrland på ett särskilt uppdrag, är allt upp till Tilda nu. Ett angrepp av jordvättar i skolans källare hade räckt gott, och när det börjar rapporteras i nyheterna om folk som försvinner är det verkligen för mycket för en femtonåring, med bara en skabbig gammal hund till hjälp (även om han kan lukta sig till magiska överträdelser). I skolan finns dessutom Hakim, killen med världens brunaste ögon. Om han bara inte var helt trollbunden av överjordiskt vackra Natta, som av någon outgrundlig anledning verkar vilja bli vän med Tilda.

Elin Säfström debuterar med en humoristisk ungdomsroman som på ett nyskapande sätt blandar samman nordisk folktro med urban fantasy till en nagelbitande spänningsroman full av magiska väsen.
Bokomslag och beskrivning från Adlibris.

Denna bok var verkligen bra, ovanligt att läsa om en urbanfantsy som baseras på vår folktro och att den utspelar sig på kända ställen i Stockholm. Sen gillar jag verkligen den unga Tilda som får allt ansvar på sina axlar när hennes mormor försvinner någonstans i Norrland. 
Tänker helt enkelt att läsa fortsättningen som precis kommit ut.


1 kommentar: