onsdag 6 september 2017

Yoko Tsuno: Från Jorden till Vinea av Roger Celoup

Med äventyren Närkontakt i jordens inre, Vulcanus smältugn och Vineas tre solar. 
Tre album med Yoko Tsuno samlade till en lång berättelse. I boken ingår ett fylligt extramaterial om hur serien och äventyren kom till. 

Vineanerna tvingades lämna sin hemplanet då den hotades av en kosmisk katastrof. Nu har de hållit sig dolda i jordens inre i 400 000 år utan att göra sin närvaro känd för människorna. Men en krigisk grupp vineaner planerar att använda sitt folks överlägsna teknologi till att förslava människosläktet. Det blir Yokos uppdrag att tillsammans med vineanen Khany försöka avvärja hotet från underjorden. Därefter får Yoko och hennes medhjälpare Paul och Vic följa med på en resa två miljoner ljusår ut i rymden och söka efter planeten Vinea och överlevande efter katastrofen. 
Roger Leloup var under drygt 15 år anställd vid Hergéstudion i Bryssel, bland annat som assistent på Tintin och Alix. Leloups specialitet som studiotecknare var tekniska föremål och flygplan, något han ofta får tillfälle att briljera med i sin egen science fiction-serie om elektroingenjören Yoko Tsuno. Äventyren i denna volym är nyöversatta av Tinti-kännaren Björn Wahlberg.
Omslagsbild och beskrivning från Bokus sida.

Ett seriealbum jag valde att läsa för att jag som ung läste en hel del av Yoko Tsuno seriealbum, detta är samlingsvolym som även innehåller extramaterial som jag gillade att läsa.
Jag gillar även de tre olika berättelserna som egentligen hänger ihop med varandra. Jag skulle gärna vilja läsa fler berättelser om Yoko ( speciellt något som jag läste när jag var ung, har minnen av att hon var en favorit för mig då).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar