onsdag 20 september 2017

#Roaldahlong day 8 James och jättepersikanNär James föräldrar blir uppätna av en noshörning som rymt från London Zoo måste han flytta in hos sina elaka mostrar. En dag får han ett magiskt pulver av en mystisk man. Pulvret får en persika att växa från ett nästan dött träd. Persikan växer och växer och blir gigantisk. Mostrarna börjar ta betalt av folk för att se den.

En natt smyger James in i persikan och där möter han en hop insekter som blir hans vänner. Plötsligt är de i samma storlek och kan prata med varandra. Det blir början till ett fantastiskt äventyr!
Bokomslag och beskrivning från Bokus sida.

Detta är den första barnboken Roald Dahl skrev efter det att han hade skrivit flera som riktar sig till vuxna (har aldrig läst några av hans verk för vuxna, men känner verkligen att jag vill testa det någon gång). Här får den föräldralöse James uppleva ett stort äventyr och får uppskattning för vem han är. Har efter att ha läst en del av Dahls böcker nu fått känslan av att han älskar barn och vill att de ska få upprättelse och uppskattning speciellt om det finns vuxna som behandlar dem illa.

Om readalongen har jag skrivit om här och om dag 1, dag 2dag 3, dag 4 dag 5 dag 6 och dag 7 har jag skrivit på bloggen om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar