lördag 9 september 2017

Helgfrågan vecka 36


Denna vecka har Mia fått hjälp av Anna-Maja med helgfrågan, Anna-Maja vill att vi tipsar om sorgsna böcker.

Hmm, sorgsna böcker är svårt att tipsa om, eller de där jag har gråtit till, för det gör jag sällan. Tårarna kan komma när jag läser en bok där jag kan sätta mig in i någons känslor, och sådana känslor som är lättast att sätta mig in i, är när man förlorar någon man älskar (barn, föräldrar eller en nära vän) eller när karaktärerna inte blir förstådda i sina upplevelser av en händelse.
Och tips i dessa teman är svårt att komma fram till, har inga på lager just nu. Eller så har jag det, när jag kollade vad jag hade recenserat på bloggen.
En känslosam bok är Golden Boy av Abigaill Tarttelin, plus några fler Tretton skäl varför av Jay Asher , Vi är en av Sarah Crosnan och Ni kommer sakna mig av Moa Herngren.

Mia själv undrade hur vi upplever stress och om/vad vi läser då.

Jag är inte alls vidare stresstålig längre efter att mått psykiskt dåligt i många år, det har slutat med att jag inte klarar av att jobba längre, för vid minsta stresspåslag så stänger hjärnan av. Men vid vanlig stress i hemmet då kan jag fungera lite bättre, även om det kan ställa till att jag inte har någon aning om vad jag ska säga, göra eller tänka.
Men det som minskar ner min stress är att läsa eller se på något, för det tar bort alla de där tankarna som flyger runt.

6 kommentarer:

 1. Golden Boy vill jag verkligen läsa!

  SvaraRadera
 2. Tretton skäl varför är verkligen sorglig.

  SvaraRadera
 3. Jag är så fånig och undviker gärna sorgliga böcker.

  SvaraRadera
 4. Får kolla upp dina bokgråtförslag. Jag är inte heller bra på klara stress då skjuter mitt blodtryck upp i höjden.

  SvaraRadera
 5. Dina förslag låter bra, enda jag inte läst är Golden Boy. Känner igen mig i det du säger om stress. Är själv sjukskriven pga bland annat stress så är väldig stresskänslig just nu.

  SvaraRadera