torsdag 21 september 2017

Hett i hyllan vecka 39


Då var det dags igen för Hett i hyllan Monika skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag hade tänkt köpa den första boken, men det blev fel och jag köpte fortsättningen. Tänkte att det inte gjorde så mycket när jag gillade första boken och skulle kunna tänka mig att läsa även denna. Men det har ju ännu inte hänt (över två år sen nu jag läste första boken) ....
(Detta omslag ger ju rena höstkänslan också).

Svenska gummistövlarSvenska gummistövlar är en fristående fortsättning på Henning Mankells älskade roman Italienska skor. Den pensionerade läkaren Fredrik Welin vaknar av att hans skärgårdshus står i lågor. Allt han lyckas få med sig är två vänstergummistövlar.
En höstnatt vaknar den pensionerade läkaren Fredrik Welin av att det brinner våldsamt. Han hinner precis ta sig ut innan det är för sent. Allt han lyckas få med sig är två vänstergummistövlar. Morgonen därpå fi nns endast aska kvar av hans älskade skärgårdshus. För Fredrik blir den pyrande ruinen också en symbol över ett förspillt liv som går mot sitt slut. Då träder hans dotter Louise och journalisten Lisa Modin in i handlingen och skakar om hans tillvaro i grunden.
På nyårsnatten brinner ännu ett hus i den östgötska skärgården, och höstens alla händelser leder till en upplösning Fredrik Welin aldrig hade kunnat föreställa sig …

5 kommentarer:

 1. Den boken känner jag inte till.

  SvaraRadera
 2. Italienska skor har jag läst. nu blev jag lite nyfiken på Svenska gummistövlar

  SvaraRadera
 3. Jag verkar inte riktigt komma överens med Mankell. Har läst både en deckare och en annan, men nej, jag gillar inte.

  SvaraRadera
 4. Låter intressant. Jag gillar titeln väldigt mycket.

  SvaraRadera
 5. Ja men nu blev jag givetvis nyfiken på böckerna.

  SvaraRadera