söndag 24 september 2017

Hjärtlös av Marissa Meyer

Långt innan hon blev Underlandets stora skräck var Hjärter dam bara en flicka som längtade efter kärlek.
Catherine är en av de mest eftertraktade flickorna i hela Underlandet, och dessutom den fortfarande ogifte Hjärter kungs särskilda favorit. Men Catherine är inte intresserad. Hon drömmer om att öppna ett konditori som ska förse hela riket med ljuvliga bakverk. Men för Catherines mamma är en sådan sysselsättning helt otänkbar för någon som ska bli landets nästa drottning.
När Cath går på en bal – där planen är att kungen ska fria till henne – lär hon känna Jest, den stilige och mystiske hovnarren. Trots alla risker inleder hon och Jest ett intensivt, hemligt förhållande. Men i ett rike som bubblar av magi, dårskap och monster har ödet gjort upp helt andra planer för henne…
Bokomslag och beskrivning från Modernistas hemsida.
Jag tackar även Modernista för recensionsexemplaret.

Denna bok är en fröjd att läsa, även om man hela tiden hoppas på ett lyckligare slut än originalet. Jag gillar berättelsen om Alice i Underlandet och här få läsa historien om Den Röda drottningen (Hjärter dam). Att få den förståelsen att hon blir som hon är är en hemsk berättelse. Hon har hjärtat på rätt ställe i början.

Jag har det senaste läst en hel del böcker som baseras på (re-tellings) eller har anknytningar eller hänvisnigar till originalhistorien av Alice i Underlandet, men denna var den bästa av de alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar