måndag 19 mars 2018

Brev till min dotter - redaktör Elcim Yilmaz

Kända mödrar skriver personligt till sina döttrar

Hur delar vi med oss av vår livserfarenhet till våra barn? Hur berättar vi för våra döttrar om de misstag vi gjort? Saker vi skäms över, som vi ångrar. Lika svårt kan det vara att prata om det vi är stolta över. Höjdpunkter i livet, smarta val vi gjort, klokskap vi samlat på oss. Det kan vara besvärligt att hitta det rätta tillfället för sådana samtal.
Den här antologin är tänkt att vara en inspirationskälla som belyser den starka men också svåra relationen mellan kvinnor som spänner över generationerna. Några av Sveriges absolut bästa skribenter har tillsammans skapat en spännande, stark och stolt samling texter, skrivna av mödrar till döttrar. Texter om unika erfarenheter de vill förmedla till sina döttrar, kloka råd, smärtsamma upplevelser, triumfer och nederlag.
Bland de medverkande finns Elaine Eksvärd, Mia Skäringer, Therése Söderlind, Martina Montelius, Märta Tikkanen, Katarina Mazetti, Maxida Märak, Carolina Neurath och Alexandra Pascalidou. Elcim Yilmaz är redaktör för boken.
Bokomslag och beskrivning av boken hämtad hos Adlibris.
En samling brev utav kända svenska kvinnor till deras döttrar som sagt. Jag gillar vad jag läser får både de bra och dåliga med att vara kvinna när jag läser.
Det enda som drar ner min läsupplevelse lite är att jag lyssnar på den och det är samma inläsare rakt igenom, så det gör det svårare att hålla isär varje kvinnas brev, hade varit bättre med olika inläsare och helst att kvinnan som hade skrivit brevet hade varit inläsaren, det skulle ha höjt hör/läsförståelsen och hör/läsupplevelsen av den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar