onsdag 28 mars 2018

Sandgrav av Helen Tursten

Sandgrav är den andra delen i en ny serie av Helene Tursten, författaren bakom succén om kriminalkommissarie Irene Huss.

Det är snart jul och nioåriga Amelie lämnar skolan i Strömstad för att åka hem och hämta sina luciakläder. Men hon återvänder aldrig. Kort därefter försvinner ännu ett barn och misstankarna riktas mot en tystlåten och udda tonåring i det lilla samhället. Men när en polis hittas död och det kort därefter sker en explosionsartad brand i en lada, börjar polisen misstänka att andra krafter ligger bakom dåden.

Kriminalinspektör Embla Nyström tillhör det mobila teamet i Västra Götaland och kopplas in på fallet. Är det en seriemördare som går lös, eller kommer de att lyckas hitta barnen vid liv? Och hur passar polismordet in i bilden?
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Faktiskt ännu en deckarförfattare som är en av mina favoriter (andra kan ses i veckans topplistas inlägget från igår).
Jag gillar vad jag läser (eller hör egentligen för jag läste den som ljudbok) i andra deckaren med Embla även om Irene Huss har en liten roll i denna. Men Embla har tagit över huvudrollen som utredare i Turstens deckare. Jag gillar henne och övriga person beskrivningar i den här deckaren. Hon har ett förflutet som spelar stor roll i hennes personlighet men det är inget som tar över berättelsen, utan bara ger henne djup. Och det är skönt att läsa om icke drogberoende poliser som man gör nästan i var och varannan deckare i vanliga fall.
Helt en deckare i min smak och jag hoppas på att det kommer fler från Helen Tursten.

1 kommentar:

  1. Den här har jag oläst hemma. Ser fram emot att läsa den!

    SvaraRadera