torsdag 22 mars 2018

Hett i hyllan vecka 12/ 2018


Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna vecka hittade jag denna, och just Håkan Nesser böcker har jag velat läsa länge, men har aldrig läst någon av honom, denna har nog samlat damm hemma hos mig i minst fem år. Så det verkar verkligen vara dags att läsa den.

December i Kymlinge. Medlemmarna i familjen Hermansson samlas för att fira 105-årsdagen - pappa Karl-Erik fyller 65, äldsta dottern Ebba 40.
Men ingenting blir som de tänkt sig. Natten före den stora bemärkelsedagen går Robert, sonen i familjen och ökändis efter sin insats i dokusåpan "Fångarna på Koh Fuk", ut på en promenad - och kommer aldrig tillbaka. Och nästa natt försvinner Ebbas son Henrik lika spårlöst.
Det är ett egenartat fall som den italienskättade kriminalinspektören Gunnar Barbarotti får ta hand om. Kan det vara en ren slump att två människor försvinner från samma familj och samma adress med ett dygns mellanrum? Finns det en plan? Finns det ett samband?
För att lösa gåtan med vad som hände de där decembernätterna måste Barbarotti nå in till denna dysfunktionella familjs svartaste hemligheter och göra det osynliga synligt - och det är inte utan att han önskar att det fanns en godartad högre makt att ty sig till i nödens stund. 

Människa utan hund är den första romanen i Håkan Nessers planerade Barbarotti-kvartett. 

3 kommentarer:

  1. Har läst ett par böcker av Nesser men de passar inte för mig.

    SvaraRadera
  2. Har inte läst så mycket av Nesser, men är sugen på läsa mer.

    SvaraRadera
  3. Men åh, hela den serien är grymt bra.

    SvaraRadera