onsdag 7 mars 2018

Ibland mår jag inte så bra av Therese LIndgren

Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över, säger Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga youtuber. Hon blev Årets Youtuber både 2016 och 2015 och hennes hyllade videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet. I den här boken fördjupar hon sig mer i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt?

På ett ärligt, personligt och ofta humoristiskt och lättsamt sätt tar sig Therése Lindgren an ett svårt ämne från många vinklar. Hon vill berätta om sin egen psykiska ohälsa och få andra att förstå att det här är vanligt och drabbar de flesta människor någon gång i livet. Therése varvar sina egna berättelser och erfarenheter med fakta. Hon delar även med sig av tips som hur du andas dig ur en panikattack, hur du kan prata om ditt tillstånd med vänner och familj eller något så grundläggande som hur du tar dig upp ur sängen på morgonen. Ibland är det såklart viktigt att man söker professionell hjälp och andra gånger kan man faktiskt må bättre av att acceptera läget.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

En youtuber som jag har tittat på lite då och då, fast skulle väl säga inte så mycket. Men har ändå fascineras över att hon i denna bok öppnar upp och berättar om sig själv som hon gör, tycker det är starkt att berätta sin historia när hon mår som hon gör.
Tycker det är bra att sådana här böcker får skrivas och ges ut så att de som behöver läsa får göra det, både de som behöver för att de ska förstå hur andra kan må men även till dem som mår dåligt som inte vågar berätta för det är "skämskultur" på dem/oss som lider av något psykiskt.
Tror det finns en stor mörkertal på de som inte söker hjälp för än det nästan är försent, så därför hoppas jag att de som mår dåligt kan få läsa något sådant här och få en puff i rätt riktning, plus att det förhoppningsvis blir mer förståelse ute i "världen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar