tisdag 27 mars 2018

Syndaätarens dotter (Kampen om Lomere #1) av Melinda Salisbury

Låt dig sugas in i en mörk, häpnadsväckande och förförisk debutroman! En historia full av oväntade vändningar. En fantasyskildring som kommer att förändra hela din definition av vad en YA-bok kan vara. 

Twylla bor i slottet och är förlovad med prinsen, men hon är inte en vanlig del av hovet. Twylla är drottningens bödel. 

Som drottningens utvalda kan enbart Twylla dricka ett gift som blandas med hennes blod. Hennes beröring dödar. 

Vem vågar vara nära en sådan person? Twylla är isolerad och saknar sin familj. Hon avskyr att tvingas avrätta människor, men hur ska hon kunna slippa ifrån sin påtvingade roll?

Men när hon får en ny vakt förändras allt. Lief är olik alla hon tidigare träffat. Han ser igenom hennes fasad och vill komma nära. 

Men att komma nära Twylla är farligt. Och hon är redan bortlovad. Drottningens ögon iakttar ständigt allt som Twylla gör. Och hon har hemliga planer som hotar både Twyllas och hela rikets framtid …

Melinda Salisburys målande debut har blivit nominerad till en stor mängd litterära priser i England och det finns planer på att göra en tv-serie av hennes mörka och fascinerande värld. Syndätarens dotter är första delen i trilogin Kampen om Lormere.
Bokomslag och beskrivning av boken hämtad från Semics förlags hemsida.
Jag vill även tacka förlaget för recensionsexemplaret jag fick.

Detta var en bok som jag inte hade hört talas om innan jag såg den på förlagets sida och blev intresserad av att läsa. Så när jag fick den som recensionsexemplar började jag läsa, och det var verkligen en bok som passade mig. Även om jag känner igen hela upplägget med ung vuxen fantasy böcker, den utvalda huvudpersonen som hamnar i en kärlekstriangel och andra intriger. Men det är inte tröttsamt att läsa om utan det får mig bara att vilja läsa vidare och nu när denna bok är slut längtar jag att få läsa fortsättningen för att få reda på vad som händer nu.

Ett litet plus är att författaren i sitt tack nämner om man är familjär med det brittiska blomsterspråket kan man läsa om de styckena i boken som handlar om blommor och få än mera av vad som hände i boken. Nu blev jag väldigt intresserad för att kolla upp detta.

1 kommentar:

  1. En fantastisk bok! Jag hoppas att de andra två i triologin kommer på svenska...

    SvaraRadera