torsdag 1 mars 2018

Hett i hyllan vecka 9/2018


Så här skriver Monika om inläggen om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna vecka fortsätter jag att lyfta fram mina skämsböcker, de där recensionsexemplaren jag har fått men inte lyckats läsa, även om de låter intressanta. Men som sagt jag har ju inte efterfrågat dem utan förlaget har ju skickat mig dem ändå. 

Krypteringsexperten Linn Ståhl arbetar med sin doktorsavhandling på KTH när kriminalpolisen hör av sig och ber om hjälp med en utredning av ett makabert mord. En ung kvinna har hittats mördad i en lägenhet på Södermalm i Stockholm och omsorgsfullt styrts ut som en porslinsdocka.
Linn har varit medlem i Antifascistisk aktion – en organisation som är svartlistad av Säpo – och är tidigare dömd för brott mot rikets säkerhet. Så det är under ömsesidig misstänksamhet hon börjar arbeta tillsammans med kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson.
Samtidigt som mördaren gäckar polisen vinner högerextrema krafter ny terräng i Sverige. Frågan är om Linn och polisen alls drivs av samma motiv...

Mannen som lekte med dockor är ett samarbete mellan Modernista och Louise Bäckelin Förlag.

4 kommentarer:

 1. Den köpte jag som pocket men vad hjälpte det, oläst.

  SvaraRadera
 2. Den står även här hos mig, som ett dåligt samvete...

  SvaraRadera
 3. Den funderade jag på att köpa idag på rean, men än så länge fick den inte följa med hem.

  SvaraRadera
 4. Den har jag funderat flera gånger på om jag vill läsa men hittills kommit fram till nej.

  SvaraRadera