torsdag 18 april 2019

Call me by your name av Andrè Aciman

Book CoverSjuttonårige Elio Perlman bor med sina föräldrar i ett stort hus i Toscana. Elios pappa är forskare i lingvistik och varje sommar tar han dit en doktorand under sex veckor. Sommarens doktorand heter Oliver, en charmig och rättfram amerikan i 30-årsåldern. Elio tycker först att Oliver verkar ytlig, onåbar och lite väl självsäker. Men attraktionen mellan Elio och Oliver växer på avstånd och efter några tafatta försök till kontakt tar en laddad men lågintensiv kärleksaffär sin början.
Call me by your name är en berättelse om den första stora förälskelsen, om sexuellt uppvaknande och om att famla i upptäckandet av sin identitet. Men också om hur ett minne av en sommar kan etsa sig fast, leva kvar och fortsätta forma oss genom livet.
Bokomslag och beskrivning av boken hämtad frå Brombergs förlag. Jag tackar härmed även bokförlaget för ett recensions exemplar.
Denna bok hörde jag talas om på booktube först och fick känslan av att jag ville läsa boken, och sen då när Brombergs ger ut boken ber jag dem om ett rec ex som jag nu har läst, ett par månader försent.
Vad tycker jag om boken då, jag är väldigt kluven till den för visst är den fin i sitt sätt att beskriva Elios känslor och relation till Oliver, men vissa delar har jag svårt för just med de som tar upp kroppsvätskor (skulle vilja försöka förklara mera vad jag menar men det är svårt pga spoilerrisken då). Sen tycker jag den är lite utdragen under vissa beskrivningar och sen rätt som det är är det stora hopp i tidslinjen och jag fattar inte rikitgt slutet. Det saknas något .....


2 kommentarer:

  1. jag såg filmen ganska nyligen, vackert.

    SvaraRadera
  2. En väldigt fin film och bok. :)
    Det ända jag skulle vilja på peka är att karaktären Oliver är 24 år gammal och då inte i 30-årsoldern (Armie Hammer som spelar Oliver är därimot i 30 års oldern).

    SvaraRadera