onsdag 10 april 2019

Tredje principen ( Systemet #1) av Anna Jakobsson Lund

Tredje principenAva är rebell. Hon kan styra andra människors tankar, en användbar förmåga i en motståndsrörelse som rustar för krig.Levi slutade tro på kampen när den tog hans föräldrar. Nu försöker han bara överleva. Hålla sig undan och kontrollera vansinnet som känns som om det ska dränka honom.En natt blir Levis syster gripen. För att rädda henne tvingas han bryta ett gammalt löfte, ta kontakt med folk han inte vill ha med att göra. Ava får order att hjälpa honom och de ger sig av tillsammans. Hon säger att de måste lita på rebellerna. Men kan de verkligen det?
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris

En bok jag har velat läsa länge och nu läste jag den ihop med Evelina, min evigt bokälskande bloggvän som jag läser böcker och diskuterar dem tillsammans med.
Ovanligt att läsa om en svensk dystopi, och jag gillar vad jag läser även om det går lite långsamt i början med handlingen, men jag förstår att det behövs för att introducera världen och hur samhället äruppbyggt. Och att den innehåller "superkrafter" ger den ju bara ändå bättre.
Sen slutar den ju med en cliffhanger som verkligen gör oss sugna på att läsa fortsättningen på denna trilogi.

1 kommentar: