måndag 29 april 2019

Den rätta tiden för en kula i hjärtat av Un-Su Kim (Världen runt Sydkorea)

Den rätta tiden för en kula i hjärtatReseng är en av de bästa yrkesmördarna i Seoul, uppfostrad av den grälsjuke ledaren Gamle tvättbjörn. Han är uppvuxen i det stora bibliotek som är högkvarter för lönnmördare, torpeder och planläggare. Som yrkesman ifrågasätter han aldrig någonting, utan genomför sina order till punkt och pricka.

En dag går han utanför sina instruktioner och låter ett mordoffer bestämma sin egen avrättningsmetod. Den stora planen i vilken han bara är ett litet kugghjul går i stöpet. Stora krafter sätts i rörelse. När han därefter upptäcker hur tre udda kvinnor en snabbköpskassörska, hennes rullstolsburna syster och en skelögd bibliotekarie försöker väva in honom i en extraordinär komplott, blir han tvungen att välja. Ska han stanna kvar i sitt gamla liv, utföra sina mord och hänga med sina katter Bokstödet och Läslampan, eller ska han försöka ta kontroll över situationen och bli någonting mer än en liten bit i det stora pusslet?
Den rätta tiden för en kula i hjärtat är en actionmättad thriller och en tänkvärd roman, full av färgstarka karaktärer, svart humor och oväntade vändningar.
"Tarantino möter Camus"
Louisa Luna
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
En riktig läsupplevelse var denna bok, mycket mera humor än man skulle kunna tänka sig och verkligt minnesvärda karaktärer. Gillar Reseng och de udda kvinnorna i denna bok. Dock var det lite abrubt slut och man får inte riktigt reda på vad som händer med de olika karaktärerna efter slutscenen.
Denna bok ingår i min och Evelinas utmaning Världen runt. Här finns tidigare recensioner i denna utmaning.

Boken  ingår även i kaosutmaningen 2019 som # 33 - en möbel på omslaget - den utlimata möbeln för oss bokälskare, en bokhylla.

1 kommentar: