fredag 19 april 2019

Flickan med sju namn. Min flykt från Nordkorea av Hyeonseo Lee (Världen runt - Nordkorea)

Flickan med sju namn : min flykt frÃ¥n NordkoreaHyeonseo Lee växte upp under Nordkoreas brutala kommunistregim. Efter 1990-talets hungersnöd i landet började hon tvivla på propagandan och insåg att hon blivit hjärntvättad i hela sitt liv. När hon var sjutton år beslutade hon sig för att fly till Kina.
Lee kunde inte återvända hem eftersom hon och hennes familj riskerade fångenskap, tortyr och offentlig avrättning. Hon lärde sig snabbt kinesiska och anpassade sig för att överleva.
Tolv år senare återvände Lee till den nordkoreanska gränsen för att göra ett vågat försök att smuggla ut sin mor och bror ur landet och till Sydkorea en svår, dyr och mycket farlig resa.
Den internationella bästsäljaren Flickan med sju namn har givits ut i 20 länder och ger en unik inblick i en av världens mest hänsynslösa diktaturer. 
Bokomslag och beskrivning av boken hämtad från Adlibris.
Jag och Evelina fortsätter på vår resa världen runt och har nu kommit till Nodkorea. Det är en gripande och spännande historia att läsa om Hyeonseos liv och flykt i Nordkorea, Kina och Sydkorea. Det är en vekligen annorlunda upplevelse att läsa om, och inget påminner om det liv vi lever. Rekomenderar verkligen att läsa denna biografi eller någon annan biografi av en Nordkoreansk flykting.
Här är hennes TED talk från youtube:
Denna bok ingår också i Kaosutmaningen som # 10 en biografi.
Övriga böcker från Världen runt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar