torsdag 4 april 2019

Högt spel av Leigh Bardugo

Högt spelSex osannolika tjuvar. En svindlande plan.

Ketterdam är en myllrande hamnstad där allt är till salu för rätt pris och ingen vet det bättre än det kriminella geniet Kaz Brekker. Han erbjuds möjligheten att genomföra en livsfarlig kupp som kan göra honom rikare än han någonsin kunnat drömma om. Men han klarar det inte ensam 

En hämndlysten straffånge. En spelgalen prickskytt. En rymling född med silversked i munnen. En spion känd som Vålnaden. En hjärtskärare som använder sin magi för att överleva i slummen. En tjuv med osannolika utbrytartalanger. Kaz gäng är kanske de enda som kan rädda världen från undergång om de inte tar livet av varandra först.

Leigh Bardugo har tidigare skrivit den internationellt uppmärksammade fantasyserien Grisha-trilogin. Hon har en stor läsarkrets med hängivna fans och när Högt spel (Six of Crows) utkom i USA 2015 gick den snabbt upp som nummer 1 på New York Times Bestseller List.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Denna duologi som denna bok är första delen i, har jag velat läsa länge, har hört så mycket bra om den på alla ställen jag har sett recensioner av den.
Och att den nu även ska göras till TV-serie (eller var det film) så ville jag ju ännu mer gärna läsa den och nu blev det av.
Det är en svindlande läsning med hur många vändningar och vridningar i handlingen så att jag nästan blir trött på det, och tillslut blir det även att jag tror mig veta när handlingen kommer att vända, och det stämmer faktiskt de flesta gångerna. Men inget av det gör boken dålig, bara att jag uppfattar den mera förutsägbar. Sen kan jag väl säga att allt kunde jag inte tänka ut i förväg jag blev överraskad flera gånger om under läsningens gång. Sen slutar den med en cliffhanger som gör att jag vill läsa nästa del snarast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar