måndag 15 april 2019

Överlevaren. En sann historia om en sannolik kvinna av Sarah Krasnostein

Sandra Pankhurst har levt ett innehållsrikt liv. Innan hon startade sin egen socialsaneringsfirma var hon bland annat make och far, transvestit, könskorrigeringspatient, sexarbetare och lyxhustru.
När hon växte upp som liten pojke ville hon inget hellre än att passa in men uppfostrades i en miljö fylld av våld och utanförskap.
”Vi är specialiserade på de obehagliga uppgifter som ni behöver få gjorda”, står det på Sandra Pankhursts visitkort idag.
Hon arbetar på sitt eget vis med att hjälpa utsatta människor: En kvinna som under fyrtio år levt med sopor hon vägrat gå ut med; en man som i stillhet förblödde i sitt vardagsrum; den förvirrade kvinnan som lever tillsammans med råttor; ett hem som övergivits på grund av innehavarens överdos.
Överlevaren är en extraordinär berättelse om en mycket ovanlig kvinna. Vi får följa hur Sandra Pankhurst städar upp och skapar ordning efter både levande och döda.
Boken har vunnit ett flertal fackbokspriser.
Bokomslagsbild och beskrivning av boken hämtad från förlaget Lind & co hemsida.
Boken har jag även fått som rec ex från förlaget och härmed tackar jag så mycket för att jag fick den att läsa av dem.
Första gången jag hörde talas om denna bok var det av en australiensk booktuber, och det passade ju bra då den handlar om en austalienska och även författaren bor i Australien. Sen kan jag påpeka att jag tycker bättre om den svenska titeln den är mer rättvisande om vad boken handlar om än The Trauma Cleaner. För Sandras livshistoria vävs in mellan hennes kunders berättelser som hon städar hos (eller rättare sagt rensar upp i deras misär). 
Och undertiteln visar verkligen på att detta är en sann historia om en osannolik kvinna, genom att berätta om hur hon som liten pojke riktigt vanvårdades av sina adoptivföräldrar och hennes resa till att få leva det liv som hon vill.
Denna bok ingår även i Kaosutmaningen som # 16 - en debut,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar