onsdag 13 november 2019

1794 (Bellman noir #2) av Niklas Natt och Dag

1794 (inbunden)


Uppföljaren till succéromanen "1793", som tagit Sverige och världen med storm. En mor sörjer sin dotter, dräpt på sin bröllopsnatt. När ingen annan vill utreda dödsfallet frågar hon den ende som återstår, en enarmad palt som sörjer sin döde vän. På Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung ädling och våndas över det vidriga brott han anklagas för. I den andra delen i Niklas Natt och Dags "Bellman noir"-trilogi, får vi åter följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp och den myllrande och ruttnande värld som är deras, där vad lite som återstår av den gustavianska ärans prakt är statt i sönderfall. Niklas Natt och Dag visar att han är långtifrån färdig med sin brutala och nakna skildring av det sena 1700-talets mörkaste vrår.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Jag och Evelina läste 1793 tillsammans förra året och nu när vi såg att Niklas Natt och Dag utkom med uppföljaren till den boken, ville vi ju givetvis läsa den.
 Det är kul att få läsa om hur det har gått för Mikael Cardell och Anna Stina Knapp, men även att läsa om de nya karaktärerna och förfasas över författarens brutala och nakna skildring av 1700-talets mörka vrår. Och nu ser vi framemot sista och avslutande delen för att få veta hur det ska sluta.

1 kommentar: