tisdag 5 november 2019

Tisdagstrio - Fåglar

Helena med bloggen Ugglan & boken har en inläggsserie som hon kallar Tisdagstrion, och denna tisdag är det fåglar som gäller. Så här skriver Helena i sitt inlägg.
Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.
 1. Trilogin Korpvingarna av Siri Pettersen, är en fantasy med inslag av nordisk mytolog och just korpar har en stor roll i berättelseni och handlar om Hirka som inte passar in i det sammhälle där hon lever. Hon saknar förmågor, och känner sig utanför. Jag läste de två första delarna tillsammans med flera bokbloggare en sk read-a-lomg, så jag har här skrivit om första tredjedelen av första delen i trilogin Odinsbarn, det går bra att läsa denna del utan att bli alltför spoilad för vad som ska hända.
 2. Nevernight trilogin av Jay Kristoff är en annan fantasy, om en stark ung kvinna, där hennes familjs vapen innehåller en korp. Här är min recension av Nevernight.
 3. Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg, och handlar om Berta Hansson, och var barn-ungdoboken som vann Augustpriset 2017, är en biografi skriven i poesiform om en av våra svenska bildkonstärer nämnas som en av Sveriges mer betydande expressionistiska konstnärer. Hon är känd för sina inkännande porträtt, ofta föreställande barn.

15 kommentarer:

 1. Odinsbarn... den är ett av mina riktigt dåliga samveten. Borde verkligen läsa den snart.

  SvaraRadera
 2. tack för tips om Sara Lundbergs bok.

  SvaraRadera
 3. Just det... Att jag inte tänkte på korpringarna.

  SvaraRadera
 4. Hm, Kristoff har jag aldrig hört talas om, tack för tipset! Sara Lundbergs fågel är med på min trio också <3

  SvaraRadera
 5. Känner inte till någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 6. Sara Lundbergs bok tyckte jag mycket om!

  SvaraRadera
 7. Inte läst någon av dem, men är intresserad av alla tre. Fin trio!

  SvaraRadera
 8. Sara Lundbergs bok blir jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 9. Vilka fina böcker. Har inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
 10. Odinsbarn är så bra! Nevernight vill jag läsa!

  SvaraRadera
 11. Odinsbarn är en sån där bok jag har tänkt att läsa, och sen glömmer jag helt av den. Ack, så många böcker, så lite tid.

  SvaraRadera
 12. Nevernight är jag lite nyfiken på :)

  SvaraRadera
 13. har inte läst någon av dina titlar

  SvaraRadera
 14. Odinsbarn har jag ställt in i hyllan för andra gången. Tycks ha svårt att komma in i handlingen, men ger inte upp... står bara på paus. ;)

  SvaraRadera