söndag 10 november 2019

Min bokresa # 63 - Nonfiction on Booktube Tag

Just nu pågår NonfictionNovember som just Olive håller i som har gjort denna tag, för att hon vill belysa att det finns booktuber som läser Nonfiction och gör videoklipp om det, Men jag som bokbloggare tyckte det var en intressant tag att svara på, och jag ser framemot att även andra bokbloggare vill svara på den.
1. How much nonfiction do you read?
Åh det varierar under ett år, det är mera när jag känner för det och det är en nonfiction bok som intresserar mig så läser jag den. I år har jag läst tio om jag inte räknar fler, räknar med att läsa några fler nu i november, har en del (6 st) hemlånade från biblioteket som jag räknar med att läsa.
2. What kind of nonfiction videos do you make/do you WANT to make on Booktube?
Som sagt är denna inte aktuell för mig då, pga jag inte är så aktiv på Booktube, men jag skriver recensioner på de böcker jag har läst på bloggen-
3. What’s your favorite sub-genre of nonfiction?
Biografier och memoarer, true crime och andra världskriget.
4. Do you have a favorite nonfiction book?
Nja, svår fråga men Jag är, jag är, jag är - ett hjärtslag från döden av Maggie O´Farrell var bra.
5. What do you think keeps people from wanting to read more nonfiction?
De kanske inte har provat att läsa den där boken som intresserar dem eller inte har läst någon som passer dem, för det finns ju både bra och dåliga nonfiction böcker som fiction böcker.
6. Why do you like nonfiction?
Jag är intersserad av ämnena jag läser om eller om personerna jag läser om.
7. What’s a nonfiction book you read because of Booktube?
Om jag inte ska ta den jag redan har nämnt vid namn i tagen så Banbrytande Badass brudar 52 kvinnor som förändrade världen av Mackenzie Lee som är bättre än Godnattsagor för Rebelltjejer (del ett och två).

8. What’s the best nonfiction book you’ve read lately?
Jag försvinner i mörkret av Michelle MacNamara
9. What are some of your nonfiction reading goals?
Har inga specifika mera än att fortsätta läsa sådana jag är intresserad av.
10. What’s your advice for incorporating more nonfiction into your reading diet?
Tänk efter och välj än nonfiction bok som intresserar dig, så tror jag det faller sig själv för när man sen har fastnat för att läsa något man är intresserad av så vill man oftast läsa mera inom samma ämne eller liknande böcker.
Sen finns det ju även romaner som baseras på verkliga händelser som man kan ha som övergång mellan fiction och nonfiction läsning. Tex Tårar i havet av Ruta Sepetey (om andra världskriget) och Mördaren i folkhemmet som handlar om ett svenskt true crime historia.
BONUS: Give some recommendations of nonfiction Booktube channels that you love!
Skulle ha viljat skiva några bokbloggar här men kommer just inte nu på några. Så det får bli booktubers, som just abookolive som gjort denna tag, Kendra Winchester, Elena Reads Books och Harriet Rosie.

Vad tycker och tänker ni om detta ämnet, skriv gärna en kommentar eller länka i kommentarerna om ni skriver ett inlägg på er blogg eller någon annanstans.

Tidigare bokresor hittar ni länkar till här.


2 kommentarer:

  1. Väldigt intressanta och bra frågor! https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2019/11/min-bokresa-63-nonfiction-on-booktube.html

    SvaraRadera
  2. Tack för att du tipsade om taggen. Fick några boktips hos dig så klart. Jag har också svarat på frågorna https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/11/nonfiction-on-booktube-tag.html

    SvaraRadera