tisdag 12 november 2019

Tisdagstrion - Europa runt

Helena med bloggen Ugglan & boken har inläggsserien Tidsdagstrion och denna vecka är temat Europa runt, jag tänkte att jag skulle hålla mig från det vanliga att många böcker utspelar sig i England/Storbrittanien av det jag läser, och lyckas till viss del om man ska se till handling och inte till att jag får med två Storbrittanska deckarförffatare i trion.
Ps Hade viljat undvika även engeslskspråkiga böcker i original men har inte läst några nyligen som jag kom att tänka på när jag skulle göra trion idag (är för tillfället lite hjärntrött och hade säkert kommit på andra om jag hade orkat tänka och inte bara kollade upp vad jag hade läst nyligen).

Den mörka ängeln (inbunden)Book Cover

 1. Elly Griffiths deckare med arkelogen Ruth Galloway brukar utspela sig i Norfolksområdet i England men just Den mörka ängeln utspelar sig delvis i en liten by i närheten av Rom.
 2. Call me by your name av André Achiman utspelar sig i Toscana Frankrike en sommar då Elio blir kär i sin fars doktorand. 
 3. Svarthuset av Peter May, har varit en deckare som jag länge hade velat läsa men det dröjde tills i år tills det blev dags. Men när jag väl läste den gillade jag den sådär men jag gillar beskrivningarna om det karga Yttre Hebriderna ( Skottland) som är rätt exotiskt att läsa om ändå.

11 kommentarer:

 1. Svarthuset har jag läst och en hel del andra böcker av Elly Griffiths också. Har dock inte kommit riktigt så långt i serien :)

  SvaraRadera
 2. Griffiths och May har jag lästa några böcker av :)

  SvaraRadera
 3. Både Griffiths och May är sådana som jag tänker att jag ska läsa någongång, men aldrig kommer till skott med. Men mittenboken var okänd för mig. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Svarthuset är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 5. Verkar vara en trevlig blandning.

  SvaraRadera
 6. första och tredje boken har jag läst. den i mitten känner jag i alla fall igen titeln på

  SvaraRadera
 7. Svarthuset tyckte jag var en riktigt bra deckare, men det är miljön som gör det, det håller jag med om.

  SvaraRadera
 8. Griffiths har jag läst första delen av, men det funkade inte. Jag tyckte att den var gräslig. Synd, för jag hade höga förväntningar. Kanske skulle testa May. Yttre Hebriderna låter helt klart lockande. Call Me By Your Name har jag nog hört talas om, den kan jag tänka mig att läsa.

  SvaraRadera
 9. Griffiths och Mays böcker gillar jag verkligen, och miljöerna är verkligen en del av anledningen. Call me by your name har jag bara sett filmen, som var riktigt bra.

  SvaraRadera
 10. Griffiths vill jag fortfarande läsa mer av, tycks komma så mycket annat emellan liksom. ;) Tack för tipsen!

  SvaraRadera