onsdag 13 februari 2019

Till alla killar jag har gillat av Jenny Han


I sitt rum har sextonåriga Lara Jean en hattask full med kärleksbrev. Det är inte kärleksbrev som hon har fått, utan som hon har skrivit själv. Hon har skrivit ett för varje kille hon har varit kär i fem stycken totalt. I sina brev kan hon ösa ur sig alla sina känslor, men det är inte meningen att någon annan ska få se dem. Breven är bara till för henne. Men så en dag är de borta. Postade. Och alla killar som Lara Jean någonsin har gillat får reda på hur hon känner. Det värsta är att en av dem är hennes storasysters före detta pojkvän. Helt plötsligt är Lara Jeans kärleksliv, som tidigare bara existerade i fantasin, helt utom kontroll. 
Jenny Han är internationellt mycket uppmärksammad för trilogin om Lara Jean Song Covey och Sommaren jag blev vacker-trilogin. Hon bor i Brooklyn, New York, där hon skriver böcker på caféer, på tunnelbanan och i andra människors hus. Hon älskar New York på hösten och har alltid läppbalsam, en anteckningsbok och rengöringsmedel för glasögon i handväskan.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
En bok som funnits på min radar ett tag men som inte har blivit läst, men nu tillsammans med Evelina har jag äntligen läst den. Och den är den där mysiga boken man vill ha att läsa om ung kärlek, speciellt kanske om man är ung själv, men det passar även mig att drömma mig bort även om Lara Jean är flera tiotals år yngre än mig.
Sen är det inte bara förhållandet mellan flicka och kille vi får läsa om utan även förhållandet systrar och övriga familjemedlemmar emellan. Det värmer mitt hjärta och jag ser framemot att få läsa fortsättningen av denna trilogi för berättelsen är inte slut än...

Denna passar in på Kaousutmaningen  #29 - första boken i en serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar