onsdag 30 september 2020

Förlorade själars stad ( The mortal instrument #5) av Cassandra Clare

 

Följ med till New Yorks mörka sida, till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. "The Mortal Instruments" är serien som sålt i 14 miljoner exemplar och hyllats världen över.

Jace är fri från demonen Liliths magi och Sebastian är död. Det är i alla fall vad Clary och de andra skuggjägarna tror, men plötsligt är både Sebastians kropp och Jace spårlöst försvunna …

Trots stora sökinsatser lyckas Skuggjägarna inte hitta dem och Clary är utom sig av oro. När Jace slutligen söker upp henne förstår hon att något är väldigt, väldigt fel – Jace och Sebastian är bundna till varandra. Sebastian hotar att ödelägga världen, men om han dör kommer även Jace att dö. Clary måste göra något och snart spelar hon ett högt spel med både sitt eget och Jaces liv som insats. Hon skulle göra allt för Jace, men kan hon fortfarande lita på honom? Eller är han förlorad för alltid?

Förlorade själars stad är den femte delen i Cassandra Clares succéserie "The Mortal Instruments". Böckerna är översatta till 36 språk och våren 2016 kommer tv-serien "Shadowhunters" som är baserad på böckerna.

Bokomslag och beskrivning hämtad hos Adlibris.

Denna serie har jag nu läst i ett par års tid, det som gör att det tar tid att läsa dem, är för att de är på över 500 sidor långa så jag drar mig för att påbörja dem och det tar tid att avsluta dem men det är inte för att jag inte gillar dem.

Utan de är rätt fascinerande att läsa även om jag kanske inte gillar alla karaktärer att läsa om, men jag vill gärna veta hur det ska sluta nu när jag bara har en del kvar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar