fredag 15 januari 2021

Fördelen med olycklig kärlek av Becky Albertalli

 

Sextonåriga Molly Peskin-Suso vet allt om obesvarad kärlek. Hon har varit kär tjugosex gånger men har aldrig varit ihop med någon. Det spelar ingen roll hur många gånger hennes tvillingsyster Cassie säger åt henne att skärpa sig, hon står bara inte ut med tanken på att bli dumpad. För den risken finns ju alltid. Men så kommer en snygg tjej i Cassies väg, och som tur är har den nya tjejen en gullig killkompis. Eller är det tur, egentligen? Molly vet varken ut eller in, hon har chansen att få sin första kille nu. Fast vill hon det? Det finns nämligen ett problem: Reid, killen som Molly jobbar med. Hon verkar inte kunna sluta tänka på honom, även om han är en töntig nörd.

Becky Albertalli har skrivit en normbrytande bok som är så på pricken hon är mästerlig på att fånga de små situationerna, man känner igen sig i de väl porträtterade karaktärerna, man skrattar och man gråter.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Hmm, hade blivit något fel, mina tankar om boken hade inte kommit med i inlägget.

Jag läste författarens bok Love, Simon för något år sen och gillade jättemycket så jag såg framemot att läsa denna book.
Speciellt då den också skulle ha HBTQ+temat och det är inte det som gör att jag inte gillar boken utan att det hela tiden talas om hur bra Molly kommer att ha det/ må då när/om hon får en pojkvän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar