fredag 8 januari 2021

Helgfrågan vecka 1 /2021

 


Så här skriver Mia i helgfrågan denna gång:

Då var det torsdag igen och dags för en liten helgfråga igen. Jag har som ni kanske märkt inte varit så aktiv på bloggen. Det har mycket med min sjukdom att göra, min läkare har bytt ut min medicin, men tyvärr har inte heller den hjälpt. Så efter en heldag på jobbet har jag varit helt slut när jag kommit hem. Men jag hoppas på bättring snart.
Nytt år och nya möjligheter.

Är ni med på några läsutmaningar i år?

Jag har ungefär samma situation som Mia att jag inte mår så bra och inte orkar så mycket, som tur är behöver jag inte kämpa med ett jobb som jag inte orkar med, utan kan ägna min energi på även roligare saker än att ta hem om ett hem och laga mat. Så för att ha något att se framemot så har jag ju några läsplaner för året, ni kan se dem  i detta inlägg.
Tänkte bara förutom att ni kan läsa i inlägget puscha på Kaosutmaningen som pågår under hela året som ni kan kolla in här.

Bonusfrågan gällde om vi tittar på videos, och om jag förstår Mia rätt menar hon de videoklipp vanliga personer gör och lägger upp på Youtube och Facebook, för det är från Facebook det tips som Mia själv har med i sitt inlägg.

Jag brukar väl inte egentligen kolla så mycket på Facebook utan jag håller mig till Youtube och då helst till Booktube, de som talar om böcker och sin läsning. Har ett inlägg om tips här, som jag skrev ihop för ett år sen, har en hel del nya favoriter så det skulle kanske vara dags att göra ett nytt inlägg om vad jag ser på.

Här är ett tips på en kul video från en booktuber som väljer ut vad hon ska läsa under Januari månad genom att snurra flaskan


8 kommentarer:

 1. Blev det inte fel rubrik på ditt inlägg? ;)

  Jag gillar också kaosutmaningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, upptäckte det själv nu när jag skulle kolla kommentarerna.

   Radera
 2. Det där med booktuber ser maken på ibland, men jag har inte fastnat för det. Än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du börjar titta och hittar de som är fascinerande så kommer du nog att fastna för det. Men om man inte vill skapa ett beroende så skulle jag avråda från det

   Radera
 3. Worm Wheel, minsann! Kul idé men lite komplicerat. Jag ska erkänna att jag har lite svårt för pratigheten hos amerikanska youtubers.
  Jag hoppas att du snart får må betydligt bättre. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Pratigheten vad menar du det med det, längden på klippen då de pratar länge om samma sak, eller dialekterna eller? Jag ska säga att jag har ett par engelska som jag tycker drar ut mera på vad de säger än vissa från USA, men det kan ju bero på vem man ser på.

  SvaraRadera
 5. Känner inte att jag kan vara med på några sådana speciella utmaningar som handlar om läsning i år då biblioteken är stängda. Svårt att få tag på böcker som passar, eller ja... böcker ö.h.t.

  SvaraRadera
 6. Jag ska försöka koncentrera mig på läsning och bloggandet i år.

  SvaraRadera