tisdag 28 februari 2023

Giftmakerskan av Sarah Penner

En glömd historia. Ett hemligt kvinnligt nätverk. Ett arv av gift och hämnd.

Nella driver ett undanskymt och lite annorlunda apotek i 1790-talets London - i största hemlighet hjälper hon kvinnor att giftmörda de män som behandlar dem illa. Nella har bara två regler som måste följas: Giftet får inte användas mot andra kvinnor och allt måste registreras i apotekets böcker.

I nutid hittar historikern Caroline Parcewell av en slump en ledtråd till den över tvåhundra år gamla historien vid Themsens strand. Hon börjar gräva i det förflutna och sakta kommer sanningen kring de mystiska apoteksmorden fram.
Bokomslag och beskrivng av bokens handling hämtad från Bokus.

När jag började läsa denna bok visste jag inte vad jag skulle få för berättelse eller  hur jag skulle tycka om den, för jag hade hört både bra och dåligt om den.
Mina känslor av den la sig mot det bra hållet, för jag gillade verkligen denna berättelse, både den historiska med apotekerskan som hade blivit giftmakeska för att hjälpa kvinnor och hur det gick för henne, plus den nutida historien med Caroline som av en slump får en ledtråd till historien om Giftmörderskan då hon är i London för att komma ifrån sin otrogne make och komma fram till hur hon vill fortsätta leva sitt liv. 
Lättläst med bra kvinnoporträtt.

Denna bok kan även ingå i Kaosutmaningen # 28 - som en bok där handlingen utspelar sig på en plats jag vill besöka, just London är ett ställe jag skulle vilja besöka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar