torsdag 16 februari 2023

Hett i hyllan vecka 7 / 2023

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

 Fortsätter med den där långa listan på böcker i min bokhylla på Storytel, och jag vet inte rikitgt när jag la till då jag ville läsa/lyssna på denna bok någon gång mellan hötsten 2012 (då jag startade min av och till prenumeration hos dem) -2015 (då jag vet att jag andvände tjänsten mera regelbundet)....och även denna är en bok jag ser framemot att läsa/lyssna på...


På servicehemmet AB Diamanten bor Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet. De sjunger i kör, ses på rummet och smuttar hjortronlikör i hemlighet, men för övrigt är tillvaron ganska långtråkig. Dålig mat, trist bemötande, ingen motion och allt hårdare besparingar. Föreståndaren, syster Barbro, anstränger sig inte i onödan för att de gamla ska få det drägligt. I stället flirtar hon med direktören - som är förtjust både i henne och i kostnadsnedskärningarna. Märtha får en snilleblixt: Troligen skulle det vara bättre att bo på fängelset! De ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag ... Och allt de kammar hem ska läggas i en speciell Stöldfond för äldre och alla dem som behöver stålar. Utrustade med rollatorer tar Pensionärsligan in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Men bytet blir alltför klent och räcker inte för att hamna i fängelse. För att lyckas med det måste de komma på det perfekta brottet. Nu har de fått blodad tand och ger sig ut på hisnande äventyr i det okända. Men figurerna i den undre världen är inte att leka med och vad som helst kan hända!

4 kommentarer:

  1. De där böckerna har jag sett, men de har nog egentligen aldrig lockat mig. Det känns lite för mycket som buskis för mig 🙂

    SvaraRadera
  2. Jag är tveksam om det skulle vara något för mig. Men författaren verkar som en härlig person.

    SvaraRadera
  3. Wow så länge du haft Storytel! Jag hoppade på streamingtjänst ganska sent (2-3 år sen kanske) och sa upp den innan jul då jag tyckte de blev så sega med e-böcker att poängen försvann.

    SvaraRadera
  4. Låter som om den kan vara rolig.

    SvaraRadera