torsdag 23 mars 2023

Hett i hyllan vecka 12 / 2023

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Även denna bok finns på min långa Storytel-bokhylle-lista som jag vill lyssna på, även denna la jag till efter jag hade läst förtattarens deckare och gillat dem, runt 2015 (kan vara tidigare då boken verkar ha kommit 2012). 

Ramona Fransson har skrivit en självbiografi om sin ofrivilliga barnlöshet. Ramona har på ett sorgmodigt, öppet och berörande sätt skildrat sin längtan och smärta i kampen för att lyckas bli gravid.

På SU Sahlgrenska i Göteborg finns Lars Nilsson, leg.läk, docent, överläkare, med,ansv, IVF på IVF enheten/Reproduktionsenheten, Kvinnokliniken SU Sahlgrenska, Område särskilda specialiteter, som hjälpte Ramona under flera år. I samband med att Ramona färdigställde manuset till boken, tog hon ånyo kontakt med överläkare Lars Nilsson och ställde frågor om 'Hur ska man bistå dagens ofrivilligt barnlösa par', som han tog sig vänligheten att besvara.

3 kommentarer:

  1. Det där var en okänd bok för mig. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  2. Den tror jag kan vara bra. Har annars bara läst deckare av henne.

    SvaraRadera
  3. Ett problem som det är bra att det skrivs om. Modigt att berätta.

    SvaraRadera