onsdag 9 mars 2016

Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson

Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna.
Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.
Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.
Christoffer Carlsson är författare och kriminolog, detta är hans tredje roman och den första i en planerad serie om polisen Leo Junker.
Text från Piratförlaget
Andra boken av Christoffer Carlsson jag läste. Tyvärr var den lite seg i starten tyckte jag, men efter ett tag fastnade jag för berättaren Leo Junker och ville läsa vidare för att se vad som skulle hända. Det går till baka till hans uppväxttid i just Salem, och för att handlingen ska gå framåt måste han även berätta om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar