tisdag 15 mars 2016

Tematrio hos Lyrans noblesser

Veckans tematrio hos Lyrans noblesser handlar om asiatisk kultur. Hon skriver så här i sitt inlägg;

Asien är enormt stort och dess kultur oerhört varierad. Kanske vi i en tematrio gemensamt kan täcka in litteratur och övrig kultur från olika delar? Berätta om tre "kulturella yttringar" från Asien, litteratur, musik, dans, konst o s v. Blanda gärna friskt. Eller håll er till det som känns bekvämt.


1. Minns denna tecknade film om Kung Markatta kallad Apkungen, som jag såg när jag var liten (blev glad att jag kunde hitta den när jag sökte efter den). Kina kommer ursprunget från.2. Mangan, den blev jag intresserad av när pojkarna var små och såg på Pokemon och Digimon. Har läst något manga album med men minns nu inte vilket. Här vet väl alla att ursprunget är Japan.
3. Hmm vad ska vi välja nu då.,,,fortsätta med barn temat och väljer en bokserie som jag och de två äldsta sönerna har läst.  Drakväktaren och Purpurdraken och Drakmåne av Carole Wilkinson. Hittade bara information om den sista delen på Adlibris, klicka på länken för att läsa mera. Här handlar det om Kina.


Bubblare: kom även att tänka på japansk skräckfilm, som är en speciell kult för de som gillar dem. Tex hittade ingen som visade en del av filmen utan bara soundtracket.


4 kommentarer:

  1. Jag vet inte hur många japanska skräckfilmer jag har sett, men de skrämmer mig inte ett dugg. Kan inte förstå vad som är läskigt med en kvinna med vitt ansikte och långt svart hår :)

    SvaraRadera
  2. En av böckerna i Drakserien har jag skaffat åt dottern, men hon är lite för ung ännu. Japansk skräck håller jag mig nog borta ifrån ;) Är rädd av mig.

    SvaraRadera
  3. En av böckerna i Drakserien har jag skaffat åt dottern, men hon är lite för ung ännu. Japansk skräck håller jag mig nog borta ifrån ;) Är rädd av mig.

    SvaraRadera