söndag 13 mars 2016

Vårläsning en enkät från Johanna

Johannas deckarhörna känner att våren är på gång och har gjort en vårenkät, som jag tänkte svara på även om det just nu inte känns så vårlikt ute, grå kallt med snö på marken. Bättre var det i veckan med sol och takdropp.
 • Vad läser du för bok/ böcker just nu?
Ett par novellsamlingar. Ett är ett recex från FANTASTIKPORTALEN som heter Bortom portalen och den andra är Brinnande livet av Alice Munro. Sen lyssnar jag även på Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.

 • Vilka nya böcker som släpps i vår ser du mest fram emot att läsa?
Jag får svara att någon av recex som jag har bett om ex Mannen mellan väggarna av Emma Ångström och Glastronen av Sarah J Mass

 • Vilket är ditt bästa vårtecken, som du längtar mest efter och som du känner att när du har sett det då är det verkligen vår?
När de små gröna björklöven börjar komma, det är min älsklingsfärg. Annars är det skönt när solen värmer och man kan sitta ute.

 • Vilken är den bästa boken du har läst hittills i år?
Ujujuj detta var svårt men det får nog bli Gone girl av Gillian Flynn

 • Om några veckor är det påsk, och många läser gärna ”påskkrim” då. Har du några sådana planer?
Egentligen inte men ska under mars månad försöka läsa Denise Rudbergs Ett litet snedsprång i min hyllvärmarutmaning och Nellons bokbloggs hylltömnning 2016.

 • Finns det någon debutant eller för dig ny författare som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?
Det var en svår fråga för jag vet verkligen ingen bok, men det är kanske samma två som är under frågan om nya böcker jag ser framemot att läsa, För har inte läst något av de två författarna innan.

 • Slutligen: finns det någon bok som ger dig extra mycket vårkäsnsla? (Kan vara genom omslag, innehåll… Berätta varför du väljer just den!)
Ja, vad ska jag svara här en bok som utspelar sig på våren kanske. Romantik. Mer specifik kan jag inte bli.

3 kommentarer:

 1. Roligt att läsa dina svar. Hoppas våren sätter fart nu så det blir lite varmare till påsk!

  SvaraRadera
 2. Jag associerar också våren med romantik och feelgood :)

  SvaraRadera
 3. De små björklöven är så fina! Men de kunde dock stannat där och inte börjat sprida massa dumt pollen! =) Är så allergisk mot just björkpollen!

  SvaraRadera