tisdag 22 mars 2016

Tematrio Påsk


I denna veckas tematrio vill Lyran se våra tre om Påsken, hon låter oss välja fritt;  berätta om tre filmer, böcker, godissorter, traditioner ni på något sätt förknippar med påsken!

Jag tänkte mig då lista tre deckarförfattare lite för att som normännen gör vid påsk läser påskekrim, och dels för att jag gillar att läsa deckare och dels Lyran efterfrågar dem också i sin Påsktrio, Så håll till godo.


1. Peter James, har spännande och häpnadsväckande historier och slut. Fristående men med samma polis. En bok är Levande Begravd.

2. Tana French precis som ovan, men snäppet bättre. Fristående berättelser, med löst sammanknutna utredare. Det är olika utredare i varje bok. Till skogs heter en av hennes böcker.

3.Elly Griffiths. Skriver om samma personer i huvudhandlingen och här rekomenderar jag att läsa i ordning. Arkelologen Ruth Galloway är en klar favorit även hennes vän Cathbad. Utredaren är CSI Nelson av morden. Första boken heter Flickan under jorden.

Detta verkade även bli en UK lista, det finns många fler bra deckare jag gillar, men valde dessa för de sticker ändå ut från mängden tycker jag. James är nog den som är "blodigaste" och behöver kanske varna för även psykologiskt hemska.

5 kommentarer:

 1. Peter James och Elly Griffiths har jag läst en bok av var. Tana French har jag ännu inte läst något av.

  SvaraRadera
 2. Tana French och Griffiths har jag läst, men Peter James är hittills oläst

  SvaraRadera
 3. Som av en slump så ser det nästan ut att bli Elly Griffiths för mig till påsk. I alla fall i början av helgen :)

  SvaraRadera
 4. Väldigt kräsen vad gäller krim, men Elly Griffiths böcker har jag fastnat för, riktigt bra! :)

  SvaraRadera
 5. Tre deckarförfattare som jag inte läst. Men Elly Griffiths är jag otroligt nyfiken på.

  SvaraRadera