tisdag 19 april 2016

Eldjägarna av Mons Kallentoft

Eldjägarna är Mons Kallentofts nionde roman om den nervigt intuitiva och skickliga kriminalinspektören Malin Fors. En historia om hur våldets verkningar kan färdas över jorden och få människor att begå handlingar som de aldrig trott sig vara kapabla till. 

Hur hamnade jag här? Malin Fors står som förstenad. Skogen är fortfarande mörk i den tidiga septembermorgonen, från ett industriområde utanför Linköping sprids lukten av brandrök och framför sig på marken ser hon det brända liket av en kvinna. 

Dagen innan har en nioårig pojke hittats död i en container. Mördad. Han kom från ett trasigt hem, och det visar sig att han ofta flydde ut ensam om kvällarna. Men vem kan ha velat honom så illa? Även om det verkar långsökt anar Malin att det finns ett samband, på något vis hör han och kvinnan ihop. För vem vet hur vägar korsas och människor möts? 
Text och bild hämtad Mons Kallentofts hemsida


Jag har gillat att läsa om Malin Fors och de andra utredarna tidigare, och det slår inte fel nu heller, en berättelse som jag fastnar i. Eld har en stor genomslag igenom hela boken. Och jag kan inte säga att jag inte gillar det. Bokens omslag tycker jag är vackert också, gillar den vitklädda kvinnan mitt i ett eldhav.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar