tisdag 26 april 2016

Veckan bokbloggfråga

Veckans bokbloggfråga hos Barnboksbloggen lyder denna vecka så här:
Hur viktigt är det för dig att äga dina böcker? Köper du alla böcker du läser eller lånar du hellre? När det gäller de böcker som du vill äga, är det då viktigt för dig att ha samtliga böcker i en serie och att ha dem i samma format (pocket/inbunden, samma utgåva osv)?

Jag har kommit fram till om jag skulle köpa alla de böcker jag skulle vilja läsa skulle jag bli bankrutt med en gång och inte ha råd till något annat. Så jag handlar väldigt sällan böcker utan jag kollar om de finns att låna från biblioteket först. Nu har jag det senaste halvåret nu när jag har börjat bokblogga igen och helst då jag får en massa tips från bokbloggare och booktubers på böcker som inte biblioteket har, köpt en del som jag vill läsa, men har då nästan förköpt mig. Så det var verkligen ingen bra idé får hålla mig till de som finns på biblioteket tills ekonomin tillåter något annat.

Sen om det är så jag har en serie skulle det ju se snyggt ut att ha alla i samma serie när de står i bokhyllan. Nu är bokhyllor ett stort ämne för mig, har ingen nu med böcker men skulle gärna vilja ha. Ett rum som vi gjorde i ordning för ca 10 år sen var tänkt att bli bibliotek, men sen kom vår yngste son och vi hade behov av det som barnrum. Men det kanske kan bli bibliotek för inom en veckas tid fyller äldste sonen 20 år. Så han kanske känner behov att flytta hemifrån snart.  ;)

Kom att tänka på en serie jag har som inte matchar alls och det är Paolonis serie om Eragon, första delen pocket med filmomslag, andra delen pocket med orginalomslag, tredje inbunden och fjärde engelsk pocket. Alla olika utgåvor. Däremot har jag hela Arn serien i pocket med samma omslag.

5 kommentarer:

 1. För det mesta så brukar jag låna böcker från biblioteket, men om de inte finns så brukar jag köpa de fast det beror lite på vad det är för böcker :)

  SvaraRadera
 2. Jag borde verkligen låna från bibblo. Men jag tycker om att äga böckerna och jag älskar mina fulla bokhyllor :)

  SvaraRadera
 3. Tänk att kunna ha ett helt rum med böcker för sitt bibliotek :) second hand är väldigt billigt hos mig iaf så där har jag hittat en bra medelväg :)

  SvaraRadera
 4. Jag lånar deckare på biblioteket för det är sådana böcker som jag inte känner ett behov ut av att äga. Har man läst den en gång så räcker det.

  SvaraRadera
 5. Jag lånar deckare på biblioteket för det är sådana böcker som jag inte känner ett behov ut av att äga. Har man läst den en gång så räcker det.

  SvaraRadera