lördag 23 april 2016

Read-a-long Odinsbarn delrecension #3

Jag läser som sagt tidigare Odinsbarn av Siri Pettersen tillsammans med en del andra bokbloggare, den som håller i det är Nelly. I slutet av inlägget kommer jag att länka till de andra bloggarnas inlägg denna vecka.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om denna del, det börjar bli svårt att undvika spoilar till andra som inte har läst nu när vi har kommit så långt som till sid 488. Till nästa vecka ska vi läsa ut boken.

Jag gillar den, och den fjärde del fick mig att vända blad på blad för det var spännande för att se vad som skulle hända med Hirka nu när hon bestämt att gå till Riten. Vi fick nu Riten, Rådet och Siaren lite mera förklarat för oss. Och vad och vem Urd var gavs vi också lite insikt i.

Sen en allmän fundering det är varför ska fantasy romaner utspela sig vad man förstår som är medeltiden? Det kanske är så att det är en optimal tid, när de styrdes som det gjorde då och när fruktan för häxor fanns?

Nja nu vet jag inte mer vad jag ska skriva förutom att jag ser framemot att läsa fortsättning för att se vad som sker.

Nellons bokblogg
Littermentärt 
I Elinas hylla
Lion´s Library
Maddes bokblogg

2 kommentarer:

  1. Det är nog en tid som fascinerar oss och som tillåter och gör det naturlig med sådana inslag, tror jag.. nä jag vet inte men spännande är det :)
    Kul ska det bli att få se hur denna första del i serien slutar, förmodligen kommer det få mig att vilja läsa vidare :)

    SvaraRadera
  2. Ja egentligen är det ju faktiskt väldigt konstigt att om det finns magi finns det typ noll annan teknik ... men det har väll helt enkelt blivit en tid man förknippar med häxor etc :)

    Visst var den här delen spännande! Och skönt ändå att vi hela tiden får lite fler svar, men känns ändå som om jag har tusen frågor ... :P

    SvaraRadera