måndag 11 april 2016

Veckans bokbloggsfråga

Veckans bokbloggsfråga från Barnboksbloggen
lyder denna vecka så här:


Tycker du om att läsa deckare? Vilken typ av deckare föredrar du i så fall, kluriga pusseldeckare, polisromaner, hårdkokta kriminalromaner eller något helt annat? Vad är det som gör en deckare till en bra deckare? Och vad tycker ni om de deckare för barn som har blivit så populära de senaste åren?


Jag är deckarfantast, har alltid läst deckare, mysterieböcker som när jag var ung var det Kitty och Enid Byltons olika som Fem.

Sen när jag var i tonåren så plöjde jag de deckare min mamma hade i sin bokhylla många Maria Lang, Stieg Trenter och Agatha Christie blev det då.

Läser en hel del deckare nu med men inte enbart vill gärna blanda genren lite annars tröttnar jag på en viss efter ett tag. Olika genre i deckargenren finns det ju också och jag gillar blandningen så kan inte säga vilken jag läser mest av. Men en som jag läste nygligen som jag gillade var Jenny Rognebys Leona tärningen är kastad, och för att den har en liten annorlunda tvist.
Annars Lars Kepler, Anna Jansson, Liza Marklund, Carin Gerhardsen, Kristina Ohlsson etc finns många som jag gärna läser en bok av. 

Vad det är som gör en deckare till en bra deckare är att historien och även personerna ska upplevas verkliga och bra beskrivna.

Och deckare för barn är som mitt svar visar inte en ny företelse, och jag tycker att en bok som fångar barns intresse är en bra bok. Så låt barnen läsa dem om de gillar dem.

5 kommentarer:

 1. Finns så många bra deckare :)

  SvaraRadera
 2. Jag brukar också blanda genre när jag läser :) Agatha Christie tycker jag om!

  SvaraRadera
 3. Kitty ja, henne glömde jag helt bort. Jag älskade de böckerna ju :)

  SvaraRadera
 4. Trenters och Langs böcker är ju så mysiga

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte inte alls på Kitty böckerna när jag svarade! Skrev istället att jag inte läst några deckare för barn men jag har ju plöjt väldigt många Kitty-deckare!

  SvaraRadera