torsdag 28 april 2016

In i skogen av Jean Hegland

Efter år av krig, miljöförstöring och resursslöseri står USA vid randen av en samhällskollaps. 
Systrarna Nell och Eva lever med sina föräldrar i utkanten av det lilla samhället Redwood i norra Kalifornien. Nell förbereder sig för antagningsproven till prestigefyllda Harvard University medan Eva pressar sig själv för att bli den perfekta prima ballerinan. Sakta men säkert förändras livet runt dem när eltillförseln blir alltmer opålitlig, matleveranserna avstannar och skolorna stänger. 
I väntan på att elen ska komma tillbaka och samhället börja fungera normalt igen jobbar systrarna hårt för att upprätthålla de färdigheter som behövs för att de ska kunna följa sina drömmar. Men hur länge kan man kämpa för att följa sina drömmar när världen förändras och vad händer med människan när drömmarna tar slut?  Text hämtad från Adlibris

Denna bok blev jag först tipsad om på någon blogg och sen hittade jag den på biblioteket och lånade den. Och det var en bra bok men det tog en stund innan jag fastna i den och den blev en riktig bladvändare. När jag började närma mig slutet undrade jag hur författaren skulle avsluta boken, och inte var det ett slut som jag hade tänkt på. Och slutet lämnar ju en hel del frågor öppna hur de ska gå för systrarna och världen.
Sen undrar jag om man kan sätta den inom YA kategorin, för även om systrarna är sjutton och arton år så är det inget ungt med den på det sätt som YA kategorin innehåller, i alla fall tycker inte jag det?
Läsvärd och jag rekomenderar den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar