söndag 10 april 2016

Snögloben av Amanda Hellberg

Under ett storslaget vinterbröllop på Wytham Hall nära Oxford går något fruktansvärt fel. Brudgummen Theo de Vere, tillika den 25:e earlen av Oxford, hittas död och allt tyder på att det är ett bestialiskt mord. Polisens speciella insatsstyrka där Maja Grå nu arbetar kallas in och möts av en ohygglig syn. Det enda vittnet, den nyblivna bruden, är i djup chock.

Maja får en viktig roll i vittnesförhören tack vare sina unika förmågor. Men den brittiska midvintern är förrädisk, och när ett våldsamt snöfall isolerar såväl utredare som bröllopsgäster på Wytham Halls ägor upplever Maja ett växande obehag. Någonting i hennes närhet kastar mörka skuggor över utredningen. Och det tycks finnas kopplingar mellan det här mordet och en rad oupplösta pojkmord.

Maja känner sig motarbetad på alla fronter, och när hon inser att fästmannen Jacks storebror var ett av gärningsmannens offer, tjugo år tidigare, blir hennes engagemang personligt. Jack har sjunkit djupt ner i en depression och behöver henne, men Maja framhärdar i sin jakt efter sanningen - trots att det kan komma att kosta henne allt. Samtidigt vakar någon över varje steg Maja tar, och hon kastas in i ett ödesdigert spel med en iskall mördare. Texten kommer från Bokus (visar en annan framsida. Vilken tycker ni bäst om, har gillat det min bok har hela tiden, men det andra omslaget visar på känslan som finns i boken det med.

Maja Grå har jag följt i tre böcker innan, denna har inramning mer som en deckare än vad övriga haft, men det spöklika kommer fram här också och jag rekommenderar den verkligen. Mina recensioner blir inte så långa men ibland känns det inte som om jag har något att säga mer än att jag gillar den och tycker att fler ska läsa boken jag skriver om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar