tisdag 5 april 2016

Katten Cleo av Helen Brown.


Helen Brown var verkligen inte en kattmänniska, men det var hennes nioårige son Sam. När hon såg den lycklige Sam hålla upp en nyfödd svart kattunge kunde hon inte längre stå emot. Familjen bestämde att katten skulle levereras så snart den var gammal nog.

Bara en vecka senare är sonen Sam borta. Död efter en tragisk bilolycka. Och ytterligare några dagar senare anländer en liten låda med den svarta kattungen. Helen är förlamad av sorg och vill skicka tillbaka katten, men hennes yngre son, Rob, förknippar katten med storebrodern. När Helen ser Rob le för första gången sedan Sams död är det inget snack om saken - katten får stanna. 

Cleo, som katten får heta, lär familjen att leva och skratta igen, och blir så småningom både en beskyddare, en tröstare och en vän. Katten Cleo är en enastående berättelse om katters läkande kraft som tar vid där Sjukhuskatten Oscar lämnade oss.
Texten kommer från AdlibrisHar läst andra böcker där författaren har skrivit om sitt liv med sitt husdjur (katter och hundar), mest kända är väl böckerna om Gatukatten Bob. Denna är väl lite små mysig och så, men jag har läst bättre, fast ändå har jag lånat fortsättningen från biblioteket, Katter och döttrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar