söndag 3 april 2016

Leona tärningen är kastad av Jenny Rogneby

En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll.

Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften.
LEONA - Tärningen är kastad är den första boken om Leona, en kriminalroman om att våga bryta normer, livsval och skamlös brottslighet i ett regntungt, ruggigt Stockholm.

Jenny Rogneby, kriminolog: "Leona är polis, kvinna och mamma vilket gör att hon förväntas tänka och agera på ett visst sätt. När hon inte gör det uppstår inre och yttre konflikter som jag tycker är intressanta att skildra." Text hämtad från Bokus

Denna bok är lyssnad på och uppläsare var Mirja Turestedt, som jag tycker är en bra uppläsare. Boken har en lite ovanlig pols, tycker de ovanliga poliserna dyker upp mer och mer i deckare nu. Från att vara trötta gamla poliser med ett eller annat missbruk är det nu de som kallas "udda fåglar" eller rättare sagt de med en eller annan outtalad diagnos. Gillar för det mesta dessa karaktärer men Leona får mig i ena stund gilla och tycka om henne men i andra stunder gör att jag inte kan förstå att hon agerar som hon gör. Men för att få en god uppfattning om hur hon är som person behöver man läsa boken, och boken är tillräckligt bra för att jag vill rekomendera den.

6 kommentarer:

 1. Den här ska jag läsa snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar att du läser snarast...oväntad handling

   Radera
  2. Rekommenderar att du läser snarast...oväntad handling

   Radera
 2. Den här har jag i hyllan och väntar på att bli läst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar att du läser snarast...oväntad handling

   Radera
  2. Rekommenderar att du läser snarast...oväntad handling

   Radera